Ce spui daca ai avea cafeaua ta preferata, la orice ora, la tine acasa doar cu o apasare de buton? Suna bine, nu? Poti avea orice tip de cafea preferi folosind un espressor si eu iti voi spune cum.

Primul pas e sa gasesti espressorul ideal. Pentru mine ideal inseamna sa fie usor de folosit, sa aiba un design modern si sa imi ofere o spuma cremoasa pentru un cappucciono delicios. Pentru asta am ales Krups Calvi Latte modelul XP348510 si va spun sincer, nu puteam face o alegere mai buna. Dozeaza singur apa necesara pentru un espresso scurt sau lung, are preincalzire rapida si spuma perfecta si in plus setare manuala pentru mai mult control asupra bauturii preferate.

Dupa ce ai ales espressorul trebuie doar sa te decizi ce tip de cafea doresti.

*Espresso (sau cafea scurta) – este baza tuturor cafelelor facute la espressor. Reteta: 1 shot de espresso intr-o ceasca mica

*Double Espresso – doua shoturi de espresso intr-o ceasca mica

*Macchiato scurt – este similar cu espresso doar ca se adauga o doza de lapte cremos trecut prin abur si spuma, pentru a reduce gustul aspru al unui espresso. Aici, secretul consta in regula celor 3. Trei straturi. O parte espresso, o parte lapte cremos la abur si o parte spuma.

*Macchiato lung – similar cu un macchiato scurt doar cu o doza dubla de espresso. Si aici se respecta cele trei straturi. Espresso, Lapte cremos la abur si spuma.

*Cafe Latte (sau simplu Latte) – este tot o bautura pe baza de espresso cu lapte cremos la abur si spuma. Se pune intr-un pahar fara picior un shot de espresso, peste care se adauga laptele cremos trecut prin abur si 1 cm spuma.

*Cappuccino– este foarte similar cu latte-ul. Singura diferenta dintre ele este ca in cazul de fata avem mai multa spuma si ciocolata rasa deasupra. In plus cappuccino se bea dintr-o ceasca, nu dintr-un pahar.

*Flat White – este foarte la moda in Australia si Noua Zeelanda si se aseamana cu cappuccino, insa aceasta contine doar 1 shotul de espresso si laptele cremos trecut prin abur.

*Mocha – este un mix intre cappuccino si un o ciocolata calda. Se amesteca pudra de ciocolata cu un shot de espresso peste care se adauga laptele cremos si spuma. Se presara peste praf de ciocolata.

*Affogato – este o cafea desert, specifica zilelor calduroase. Contine o cupa de inghetata de vanilie peste care se adauga o doza simpla sau dubla de espresso.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *