Photobucket

Pentru iubitorii de sporturi de iarna si pentru faimosii ‘paltonari’ va fac cunostinta cu cel mai nou domeniu schiabil din tara: Transalpina Ski Resort. Cunoscut si sub numele de Voineasa sau Ski Vidra, noul domeniu se afla la 31km de Petrosani sau la 140km de Sibiu spre Voineasa langa lacul Vidra, fiind incadrat de cele mai frumoase peisaje ale judetului Valcea. Momentan sunt disponibile 3 partii: una de 2.2km (mediu/avansati -acces telegondola), alta de 800m (usoara -acces teleschi) si una de 700m (usoara- intre teleschi si telescaun). La prima statie a telegondolei gasiti un mic bar cu terasa unde puteti manca un sendvici, bea un vin fiert sau un ceai cald, numai atentie! vinul si ceaiul nu sunt servite de aceiasi persoana, daca doriti sa beti si una si alta va trebui sa stati la 2 cozi diferite, lucru ce mi s-a parut ciudat, dar merita, cel putin ceaiul este extrordinar. In ceea ce priveste ski-atul/snowboarding-ul nu sunt cea mai mare experta, dar, zic eu, partiile sunt bune, late, cu cateva zone cu gheata (nu a mai nins de ceva vreme), doritorii de echipament de iarna (ski-uri, placi sau sanii) pot inchiria de la baza partie, din pacate nu stiu sa va spun preturile, dar cum accesul la telgondola/ teleski este gratis pana pe 13ianuari ma gandesc ca pretul echipamentului este irelevant. Daca mai aveti un pic din vacanta de iarna eu zic sa profitati de gratuitate si sa nu va enervati in caz de prindeti cozi lungi ci admirati frumoasele peisaje, pe mine una m-au fascinat de-a dreptul. Pe langa toate punctele pozitive: peisaje superbe, tehnologii moderne de acces, partii excelente, Ski Resort Transalpina are si 2 puncte negative: nu are locuri de cazare si drumul contine denivelari, gropi si urme de gheata (Petrosani -Ski Resort).

Photobucket
Photobucket

9 thoughts on “Transalpina Ski Resort”

 1. cu cazarea e insa mai complicat, deocamdata cele mai apropiate posibilitati sunt Ranca insa aici preturile sunt foarte piperate, cam 160 lei o camera fara mari pretentii si pensiunile din Voineasa.

 2. Vad aici unele inexactitati scrise:
  – Iarna nu ai acces spre si dinspre Ranca spre Obarsia Lotrului care iti face legatura de acces cu partia. Nu a fost si nu este dezapezit portiunea dintre cele doua locatii.
  – Distantele scrise mai sus sunt orientative sau scrise din auzite :
  Petrosani-Obarsia Lotrului = 38 km
  Obarsia Lotrului-Domeniul Schiabil = 5 km
  Domeniul Schiabil-Statiunea Vidra = 15 km

 3. Distanta de 31km de la Petrosani la Ski Resort am luat-o de pe indicatoare, iar domeniul se poate sa fie 15km schiabil, nu te contrazic, dar lungimile celor 3 partii sunt cele mentionate mai sus… si da, intradevar, nu am mentionat ca pe timp de iarna accesul dinspre Sebes sau Ranca nu este posibil 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *