photo SAM_2272a_zpshvgnqjxp.jpg
Totul se intampla cu un scop…
Povestea a inceput, zic eu, in vara lui 2009 la Montreal. In cele doua luni petrecute pe teritoriul canadian am cunoscut o multime de oameni minunati carora le multumesc nespus ca mi-au facut sejur extrem de placut. Printre ei se numara si o familie de batranei simpatici, in jurul varstei de 80 ani, doamna romanca, domnul englez, de la care am ca amintire cartea ce poarta numele acestei postari. Intr-una din zile am fost invitata la ceai la ei acasa ( tipic englezesc).  Doamna era pasionata de cultura si traditia romaneasca dedicandu-i acesteia o camera, ducea dorul Romaniei si era absorbita de orice detaliu pe care il dadeam despre tara, iar domnul era pasionat de literatura si detinea cea mai mare biblioteca personala pe care am vazut-o eu pana acum. Dupa un tur al casei si prezentarea pe rand a pasiunilor fiecaruia, am fost invitata sa imi iau in semn de amintire ce carte doresc din imensa biblioteca. Iar eu din politete, fara sa le mentionez ca bagajul meu nu ar mai suporta nici macar un ac la cat era de incarcat, am aruncat mana pe cea mai mica carte care mi-au zarit-o ochii atunci. Memories of  Mallorca de Bessie D. Beckett. O carte mica, cu coperti verzi cartonate. Nici nu aveam idee ce e Mallorca sau unde e. ‘Best choice’  mi-au spus… iar eu am zambit si-am multumit politicos cu un aer victorios ca si cand as fi stiut pe ce carte am pus mana.
****
Cinci ani mai tarziu, prin februarie imi faceam planuri pentru vacanta de vara. Cautam vreme buna, arhitectura de admirat, plaja neaglomerata, o apa sa imi vad degetele de la picioare si petreceri cu muzica buna. Primul gand a fost Ibiza, insa lipsa arhitecturii cladirilor m-a facut sa imi mut privirea spre Palma de Mallorca. Iar intr-un final am ales sa le bifez pe amandoua. Si cum in entuziasmul meu am inceput sa rascolesc tot prin casa in cautarea pasaportului (nicodata nu stiu unde imi pun lucrurile) de pe un raft uitat imi cade in cap o carte mica, cu coperti verzi cartonate: Memories of Mallorca.
hmm… ‘Best choice’
 photo 20140617_205019aa_zpsgcvwzcvu.jpg
Intradevar a fost una dintre cele mai bune alegeri ale mele. Iar toate cele mentionate mai sus, despre destinatia aleasa, le poti vedea in urmatoarele postari. Asa ca nu imi ramane decat sa iti zic: stay tuned
 photo pageb-horza_zpsmrw68tjh.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *